ינואר 4, 2024

עדכוני הקואליציה הישראלית לטראומה: מלחמת חרבות ברזל

עדכוני הקואליציה הישראלית לטראומה יימסרו מעתה בימי חמישי
היום ה-90
חמישי, 4 ינואר 2024

מספר חיילי צה"ל שנפלו מתחילת המערכה הקרקעית עלה ל 175.

ביום ראשון נפצעו שני מאבטחים בפיגוע דקירה ליד אזור התעשייה במעלה אדומים. בשבועיים האחרונים היתה עלייה במספר הפיגועים ביהודה ושומרון, שלושה מהם רק בימים האחרונים.

ביום שני הודיע קיבוץ בארי שאילן וייס, שנחשב נעדר מאז מתקפת החמאס ב7 באוקטובר, נרצח בטבח בקהילתו.

ביום ראשון, ולאחר דחיות רבות בשל המלחמה, פתחו האוניברסיטאות בישראל את שנת הלימודים האקדמית. 55,000 סטודנטים נמצאים כרגע בשירות מילואים, והמוסדות האקדמיים הודיעו שיתנו להם הקלות כשיחזרו ללימודים.

בחזית הדרומית ובחזית המרכז: למרות מבצעים אינטנסיביים של צה"ל, חמאס עדיין משגר רקטות לעבר דרום ישראל. הבוקר נשמעו שוב אזעקות באשקלון ויורטו שתי רקטות. בערב השנה האזרחית החדשה, שוגרו 27 רקטות לעבר דרום ומרכז הארץ במטח שתוזמן לחצות. מערכות ההגנה האווירית יירטו 18 רקטות ו-9 רקטות נוספות נפלו בשטחים פתוחים. אזעקות נשמעו במגוון מקומות במרכז הארץ, כולל רחובות, נס ציונה, חולון, לוד ומודיעין, וכן באשדוד, בשדרות וביישובים נוספים בדרום.

בחזית הצפונית: צה"ל "ברמת מוכנות גבוהה" לאחר חיסול סלאח אל-ערורי בביירות. אל-עארורי היה מספר שתיים בהנהגת החוץ של חמאס וסגנו של איסמעיל הנייה. אל-עארורי הוא הבכיר ביותר מהאחראים לתקיפה ב7 באוקטובר שחוסל. ישראל בכוננות גבוהה, הזיזה עוד מערכות כיפת ברזל לצפון, וממתינה לראות כיצד יגיבו חמאס וחיזבאללה.

ביום חמישי שעבר שיגר חיזבאללה כ50 רקטות וטילים ושני כטב"מים. אזעקות נשמעו שוב ושוב במהלך אותו יום, עקב חדירת כטב"מים ושיגורי רקטות, בחיפה, בעכו, בקריית שמונה וביישובים נוספים בגליל העליון. כטב"ם אחד ששוגר מלבנון יורט ליד חיפה.

נראה שהחיסול גרם לעצירת כל משא ומתן לשחרור חטופים לעת עתה. הקבינט המדיני-בטחוני של ישראל היה צפוי להתחיל את הדיונים בתוכניות ל'יום שאחרי" אך גם דיון זה נדחה למועד מאוחר יותר.

הקואליציה הישראלית לטראומה בשטח

תוך התבססות על הניסיון הנרחב שנצבר בעבודה בישראל ובעולם, יצרה הקואליציה הישראלית לטראומה שותפות אסטרטגית עם גוף תקשורת לקידום אימפקט חברתי, כדי להשיק מיזם אינטרנטי שנקרא "חיים בצל המלחמה". מטרת המיזם לסייע בהגברת החוסן האישי לאור האתגרים הממושכים. הפרויקט זמין באתר: https://www.onlife.co.il/health/572178.

מיזם זה עוצב בקפידה במטרה לספק מסרים של תקווה, אסטרטגיות התמודדות מעשיות, ועצות יעילות. הפרויקט פתוח להשתתפות אנשים מכלל האוכלוסייה. תגובות ראשוניות למיזם זה היו חיוביות ביותר, עם אלפי משתתפים שסיפרו על מקורות החוזק שלהם. סיפורים אישיים אלו, בשילוב תובנות מומחים מאנשי המקצוע של הקואליציה הישראלית לטראומה, מציעים תמיכה והשראה לאחרים המנווטים דרכם בנסיבות דומות.

לאחרונה שיתפו אנשי המקצוע של הקואליציה הישראלית לטראומה מאמר המציג 7 צעדים שכל אחד מאיתנו יכול לבצע כדי לחזק את תחושת החוסן שלנו:

  1. ליצור שגרה יומית ו'עוגנים' קבועים, פעולות מסוימות, שאנו יכולים לבצע בקביעות בכל מצב, ללא קשר לבעיות ולשינויים. אלה יכולים להיות תפילה, שיעור, פעילות ספורטיבית, קריאה וכתיבה ועוד.
  2. ויסות רגשי. לזהות רגשות, להתמקד במה ש'מקרקע' אותנו ומאפשר לנו אחיזה במציאות מול הרצון לפעול באימפולסיביות רגשית.
  3. טקסים וגבולות. נסו לייצר הפרדה בין זמן עבודה לבין זמן משפחה, ובין זמן משפחה לבין זמן אישי.
  4. משמעות, תקווה ואמונה. הזכירו לעצמכם ולסובבים אתכם את מה שחשוב והתמקדו בדברים הטובים.
  5. דעו איך לבקש עזרה. אל תרגישו לא נעים לבקש עזרה. זה דבר חשוב ביותר. כולנו באותו מצב, והרוב, אם לא כולם, סביבכם מרגישים אותו הדבר. אל תחששו לבקש עזרה מקצועית, ממוקדת ותחומה בזמן.
  6. חשיבה חיובית. רשמו לעצמכם משפטים חיוביים, חפשו דרכים לצחוק והשתמשו בהומור, הודו על הדברים הטובים בחייכם. במקביל, הכירו וקבלו את העובדה שהמצב הנוכחי זמני, ולא קבוע.
  7. תנו לעצמכם מתנות קטנות שיכולות לעודד את רוחכם. קראו ספר שרציתם זמן רב, בשלו לעצמכם את המנה האהובה, עשו אמבטיה מרגיעה ומפנקת, ועוד.  

עולה חדש עם 'נפש בנפש' (צילום: יונית שילר)

נקודת אור: מאות עולים חדשים הגיעו לישראל מה7 באוקטובר ועד סוף שנת 2023. מאז ה7 באוקטובר רשמו ארגון 'נפש בנפש', יחד עם משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית, קק"ל וקק"ל- ארה"ב, 720 עולים חדשים. יותר מרבע מהם, 200 עולים, הגיעו לישראל בשבוע האחרון של שנת 2023.

תודה על תמיכתם הרבה. נמשיך לעדכן.

לתרומה באמצעות כרטיס אשראי

לתרומה בסך

בחרו אמצעי תשלום

icon

בימי שגרה ובשעת חירום,
הקואליציה הישראלית לטראומה, נמצאת כאן בשבילכם.

זמינים עבורכם גם בטלפון: 02-6722618 ובדוא”ל info@itc-office.org.il

זמינים עבורכם גם בטלפון:
02-6722618
ובדוא”ל info@itc-office.org.il